Profesori itineranti / de sprijin

Pagina creată pentru profesionisti care activează în domeniul educației speciale, dar si pentru cadrele didactice din scolile integratoare

Programe școlare adaptate/ flexibilizate pentru elevii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă

Panificare cls a VI-a adaptata- Educatie tenologica

Planificare adaptata Lb Engleza cls.VII

Planificare adaptata Biologie sem II Iorga cls. a VI-a

Planificare adaptata clasa a IV-a semestrul I Limba Romana

planificare adaptata geometrie cls.IV

Planificare adaptata clasa a III-a sem.I Limba Romana

Planificare adaptata clasa a III-a sem II. Limba Romana

planificare adaptata clasa a II-a sem.II Limba Romana

Planificare adaptata clasa aII-a sem I Limba Romana

planificare cls a V a adaptata -orientativa- Limba Romana   prof. itin. violeta wiederman

Planificare adaptata istorie cls. V prof. Popa Rodica

programa adaptata matematica  cls.VI prof. Popa Rodica

Planificare adaptata matematica cls. a VI-a prof. Ivaşcu Mariana

Planificare adaptata Limba si literatura romana_VI sem. I  – prof. Iuliana Lixandru

Planificare adaptata lb. Franceză cls. VII-a

Opţionale model:

Optional Trandisciplinar cls. I – Micii Ecologisti

Curcubeul copilăriei- model opţional

Anunțuri

55 responses to “Programe școlare adaptate/ flexibilizate pentru elevii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă

 1. mihaela spune:

  planificare adaptata limba romana pe semestrul II, clasa a VI-a? va rog..

 2. planificare adaptata la clasa pregatitoare ( pentru un copil cu hipoacuzie bilaterala severa)

 3. Buna seara !
  Va multumesc si astept raspunsul dv. !

 4. Buna seara !
  Va rog sa-mi trimiteti ca model orice fel de curriculum adaptat pentru clasa pregatitoare ( poate fi si cu dificultati de invatare, intelect limitat ). Am avut deja
  inspectia de la I.S.j. si mi-a spus ca trebuie sa-l fac pentru avizare.

  Va multumesc anticipat si astept raspunsul dv. !

  • Alina Melenco spune:

   Buna ziua !Ma lovesc si eu de aceleasi probleme.
   Va rog sa-mi trimiteti ca model orice fel de curriculum adaptat pentru clasa pregatitoare ( poate fi si cu dificultati de invatare, intelect limitat ).Multumesc mult!

 5. Buna seara !
  Va rog sa-mi trimiteti ca model orice fel de curriculum adaptat pentru clasa pregatitoare ( poate fi si cu dificultati de invatare, intelect limitat ).Am avut deja
  inspectia de la I.S.j. si mi-a spus ca trebuie sa-l fac pentru avizare.

  Va multumesc anticipat si astept raspunsul dv. !

 6. Buna seara! Va rog sa postati un model de curriculum adaptat pentru clasa a VII-a la limba si literatura romana. Va multumesc anticipat!

  • Bună seara! Curriculum adaptat se face în echipă: prof. de română- prof. de sprijin. Cele postate anterior au fost realizate în acest mod. Prof. de sprijin nu poate realiza singur adaptarea, deoarece nu este specialist pe română. In momentul cand se va realiza o astfel de adaptare, sigur o vom posta.
   Numai Bine!

 7. Elena spune:

  Toate scolile sunt arondate la un profesor de sprijin ?
  Intreb pt. ca lucrez cu trei clase simultane si , cu toata bunavointa de care as da dovada, greu pot sa impart timpul in 3, 4 ,5 sau mai multe parti egale (am si doi elevi cu CES ,cu unul dintre ei efectiv trebuie sa incepem cu abecedarul chiar daca e in clasa a 4 a). As avea nevoie de curriculum adaptat clasa a ,,4″-a si a 3-a , materiile principale ( ce am gasit la dv. imi e de folos oricum ), fise de lucru , precum si de un suport legislativ prin care se prevede faptul ca la efective se considera cu un elev in plus, caci presupun ca despre sporuri salariale nu poate fi vorba . Si nici de profesor de sprijin .
  Astept raspunsul dvs. si va multumesc !

  • Buna seara! Numărul de profesori de sprijin este foarte mic în comparație cu nr. de certificate eliberate de comisia de evaluare complexă. Acolo unde nu ,, poate „ajunge profesorul de sprijin, trebuie sa se tină cont de recomăndarile scrise în Certificatul de Orientare Școlară și Profesonală(CEOS).
   ORDIN Nr. 5574 din 7 octombrie 2011 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea serviciilor de sprijin educațional pentru copiii, elevii si tinerii cu cerințe educaŃionale speciale integrați în învățământul de masă specifică la Art. 21, faptul că :
   ART. 21
   În grupele/clasele în care sunt integrați copii/elevi cu CES care beneficiază de servicii educaționale de sprijin efectivele se diminuează cu 2 copii/elevi pentru fiecare copil/elev integrat.

 8. Ioana Vizitiu spune:

  Bună seara! Curriculum adaptat (lb rom și/sau matematică) pentru cls I , pentru elev cu sindrom Dawn are cineva? Dacă da, va rog sa o postati. Multumesc anticipat!

 9. Elena spune:

  Multumesc pt precizare , cu toate ca ma multumeste doar partial
  .

  • Stela Iftimut spune:

   Buna ziua!Am un elev la clasa a II-a venit repetent, a repetat clasa a II-a de trei ori si parintii mi-au adus o fisa de evaluare psihologica din care reese ca are deficienta mintala( grad de handicap),avizata de un psiholog-specialist autism.Copilul are 11 ani si evaluarea a avut loc pe26.08.2015.As vrea sa stiu cum sa lucrez cu el, ce adaptari cirriculare se fac,cine le face , in baza caror documente…..Va multumesc!

 10. Elena spune:

  Ordinul respectiv e cel mai recent in acest sens presupun …

 11. Elena spune:

  Si iarasi revin cu intrebari la care astept daca nu elucidari, macar incurajari . Ni s-a spus ca nu vor fi scoli cu predare simultana la 5 clase , din considerentul ca e lipsit de eficienta. Si daca o luam asa , tot atat de ,, eficient” e si 3 clase simultane + 2 elevi cu CES , in total 16, dar se considera 20. Stiu ca minim e 23 pt doua posturi, dar poate exista o derogare in acest sens . Imi pare rau ca vorbesc in cifre , dar ce raspuns as fi dat cand , un parinte al unui elev cu CES , mi-a cerut sa ma ocup mai mult ( de 10 min /ora ) de copilul sau ? Ceea ce ma linisteste e ca la anul va fi mai simplu si mai eficient . Pentru moment ma ,, multumesc” cu ceea ce ne ofera sistemul : puncte . In rest , prefer sa lucrez peste program, decalat sau la nevoie chiar la domiciliu (voluntar ) .
  Va multumesc si va doresc numai bine .

 12. Serban Florentina spune:

  Buna seara! Va rog daca puteti sa-mi trimiteti si mie daca se poate un curriculum adaptat pentru copii cu cerinte speciala Cls. I. Multumesc!

  • Cristina Isabela spune:

   Dacă ați primit un curriculum adaptat pentru copii cu cerinte speciala Cls. I.(română și matematică) mi-l puteți trimite și mie, vă rog

 13. Elena spune:

  Astept raspuns . Multumesc .

 14. doina spune:

  Buna ziua .Am un copil in clasa( aIIa) diagnosticat cu dislalie ,disgrafie ,discalculie.Nu am deloc materiale de sprijin.As avea nevoie de un curriculum adaptat pentru a compara cu ce am facut eu .Multumesc. Cu respect,Doina

 15. Mihailescu spune:

  Buna ziua! Va rog , daca puteti, sa-mi trimiteti un curriculum adaptat pentru clasa pregatitoare pentru un copil cu dificultati de invatare. Mentionez ca acest copil a fost respins la examenul psihologic anul trecut. Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna!

 16. Casandra Daniela spune:

  buna seara.
  Va rog sa imi trimiteti si mie , daca se poate un model de curriculum adaptat pt ed tehnologica la clasa a VIII a si a V a – pt deficiente severe.Poate aveti si ceva fise de lucru.Va multumesc anticipat.

 17. adriana banabic spune:

  Buna ziua, am si eu o rugaminte.As vrea sa stiu daca pt un copil cu ces poate fi permis accesul in timpul orelor pe tot parcursul zilei cu o persoana gasita pe internet de parinti si platita de acestia daca acesta beneficiaza deja de un profesor de sprijin.Exista un cadru legal pt o astfel de situatie?Mentionez ca elevul, clasa 3, se poate deplasa singur si pana la momentul de fata are notiuni de baza insusite pt continuarea invatarii.Va multumesc si astept cu interes raspunsurile dvs!

  • Buna seara! Consultati regulamentul de ordine interioara al scolii. Accesul la orele de curs pentru profesorul de sprijin este reglementat prin lege. Pentru alte terte persoane, nu stim. Adresati o solicitare consiliului de administratie al scolii, legitimat sa va raspunda conform cu legislatia in vigoare.

 18. adriana banabic spune:

  Buna seara si va multumesc pt raspuns.Stiu ca accesul profesorului de sprijin este permis prin lege si colaboram f bine, iar in legatura cu asa-zisul insotitor dna director a scolii a vb cu mama copilului spunandu-i ca nu este permis prin lege accesul altor persoane in afara invatatorului si a prof de sprijin, insa dansa a inceput cu amenintari si referiri la faptul ca in alte scoli se practica acest lucru si cum de la noi in scoala nu se permite.Spunea ceva de „shadow”sau ceva de genul acesta, dar nici in acest caz dna director nu permite accesul.Vroiam sa ma pun si eu in tema si sa stiu daca este permis accesul acestor persoane si in ce conditii.O seara placuta!

 19. Mocioc Ana Maria spune:

  Bună ziua! Lucrez la simultan trei clase ( Clasa pregătitoare – clasa I – clasa a IV a). La clasa preg și la clasa a IV a am doi elevi care prezintă un același retard mintal ( cred): niciunul nu tine minte literele, numerele, calcule, de scris nu mai vorbesc. NU MAI STIU CE SĂ MA FAC ! Nici nu pot să-i las așa! Cine mă poate ajuta! Vă multumesc anticipat!

  • Buna seara! Pentru a beneficia de ajutorul unui specialist, indrumati parintii copiilor sa obtina certificat de orientare scolara si profesionala. Opisul dosarului il gasiti la pagina dedicata de pe acest blog, este acelasi pentru toate comisiile judetene(CJRAE). Dupa obtinerea CEOS-ULUI, elevii vor avea dreptul la un profesor itinerant si de sprijin. Acestia sunt arondati pe zone de interventie si sunt coordonati de catre o scoaloa speciala/ centru incluziv sau de CJRAE.

 20. Mocioc Ana Maria spune:

  Multumesc pentru raspuns! Acum ma gandesc cum vor accepta parintii respectivi ideea de ,,copil cu cerinte speciale”.

 21. Buna seara,
  pt clasa a IX-a, limba si literatura romana, 2 ore aveti programa adaptata? Acest copil trebuie sa faca scolarizare la domiciliu, nu poate sta asezat. Cum lucrez cu el? Nu are handicap intelectual. Multumesc

 22. ANAMARIA O spune:

  Buna ziua,
  am si eu o intrebare
  Am o fetita de 12 ani care acum din clasa a V a intampina mari probleme de invatare la romana si la matematica in special si nu stiu ce trebuie sa fac ca sa aiba parte de evaluari adaptate nevoilor ei si de intelegere si ajutor din partea profesorilor.
  O alta intrebare ar fi, daca exista profesori de spijin care ar putea lucra in particular cu ea in special la romana si unde as putea gasi un astfel de meditator.
  Multumesc

 23. Voica Liliana spune:

  Am clasa a III a si un elev care nu poate citi, calcula, poate doar copia. Vreau sa intocmesc o planificare pentru el si nu stiu cum. Va rog sa-mi dati un model !
  Multumesc.

 24. Cocioc Ionel spune:

  puteti sa ma ajutati, va rog, cu o planificare pentru geografie, clasa 8?

 25. Postolache Geanina spune:

  Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu o planificare adaptata la limba romana pentru clasa a 9-a profil tehnologic (copil cu retard psihic usor, epilepsie lob temporar)? Va multumesc!

 26. Matei Anca spune:

  Bună dimineața! Mă puteți ajuta, cu program adaptata pentru clasa 2 (matematica și limba română )..băiatul are autism și merge la școală de masa cu însoțitor. .Vă mulțumesc!

 27. Lavinia spune:

  Buna doresc un model de curriculum adaptat pentru CES clasa pregătitoare . Multumesc

 28. DOINA spune:

  BUNA ZIUA.MA PUTETI AJUTA CU O PLANIFICARE ADAPTATA LA CLR SI MEM PT CLASA A II-A? AM 4 COPII CU CES.VA MULTUMESC

 29. Dorina spune:

  oare aveti si modele de planificare pentru pentru liceu limba engleza clasele IX-XII?

 30. Mihaela spune:

  Buna ziua, ma puteti ajuta va rog frumos cu programa adaptata la fizica si chimie gimnaziu?

 31. Alina Melenco spune:

  Buna seara! in casa pregatitoare am un elev cu cerinte speciale. Daca aveti un curriculum adaptat pentru clasa pregatitoare ma puteti ajuta?…

 32. Claudia Birgaoanu spune:

  Stimati colegi,
  am mare nevoie de o programa adaptata pt o fetita cu CES de cls a IV-a , dupa noua programa.Va rog din suflet sa ma ajutati.
  Multumesc anticipat.(adresa mea e birgaoanuclaudia@yahoo.it)

  • Buna ziua, pentru a se realiza o planificare adaptată, aveti nevoie de un prof de sprijin care sa evalueze copilul aproximativ 4 saptamani,. Apoi in colaborare cu dvs. prin eliminare, flexibilizare de conţinuturi se realizează o programă adaptată. Din pacate nu există o programă standard pentru elevii cu CES.

 33. corina -laura spune:

  BUNA DIMINEATA!AS DORI SI EU UN CURRICULUM ADAPTAT PT CLASA PREGATITOARE!TULBURARI DE LIMBAJ
  lauracorina84@yahoo.com.MULTUMESC ANTICIPAT

  • Buna ziua, Curriculum adaptat se face numai in colaborare cu profesorul de sprijin dupa o evaluare initiala a copilului. Acesta se relizează conform particularităţilor individuale.Cele postate au fost lucrate in echipa, prof. de sprijin – cadru didactic de la clasă.

 34. livint adriana spune:

  Buna seara!m-ar putea ajuta cineva cu o planificare adaptata pentru copil cu autism inclus in invatamant de masa-clasa pregatitoare

 35. Roxana Mirauta spune:

  Buna ziua,
  As dori si o programa adaptata pentru clasa pregatitoare copii cu autism. Am o clasa foarte numeroasa si in plus 2 copii cu atutism. As dori sa lucrez mai mult si cu ei. mirauta.roxana@gmail.com

  • Buna yiua, Planificarile adaptate se fac în colaborare cu profesorul de sprijin, în funcţie de particularităţile fiecarui copil în parte. Ce este postat, a fost furnizat de colegii mei care au lucrat efectiv cu copiii.

   • angela chirica spune:

    Buna seara! Va rog sa postati un model de curriculum adaptat pentru clasa a VII-a la limba si literatura romana. Va multumesc anticipat!

 36. elena gherghina spune:

  va rog ajutati ma cu o planificare anuala geografie,istorie,engleza adaptata copii cu ces
  multumesc frumos!!!!!!

 37. Mariana spune:

  Bună ziua, pentru matematică aveți un curriculum adaptat, pentru clasa a II a? Mulțumesc anticipat!

 38. Popovici Iuliu Laurian spune:

  Vă rog foarte mult să-mi trimiteți programe și planificări pentru elevi de clasa a IIIa cu CES: am o elevă diagnosticată la cjrae cu ADHD și alta cu întârziere la învățătură. Eu mai am încă două clase și nu am modele și nici nu există în zonă un profesor de sprijin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: