Profesori Itineranti si de sprijin

Pagina creată pentru profesionisti care activează în domeniul educației speciale, dar si pentru cadrele didactice din scolile integratoare

Sondaj/Poll – Blog Profesori itineranţi

Pentru îmbunătăţirea calităţii informaţiilor afişate pe acest blog este important ca prin intermediul acestei pagini la COMENTARII să solicitaţi materiale si alte informaţii de care aveţi nevoie. Vom încerca să le furnizăm în funcţie de disponibilitatea acestora.

Mulţumim!


8 responses to “Sondaj/Poll – Blog Profesori itineranţi

  1. cojocaru corina spune:

    Buna ziua; am o fetita care intra in clasa a treia acum si are ADHD; avem mari probleme la scoala si la lectii cu ea; de multe ori am fost chemata sa o iau de la scoala pt ca facea crize de nervi urate de tot; as dori sa stiu unde gasesc un profesor/asistent de sprijin chiar si contracost (stiu ca cei oficiali sunt f putini si greu de gasit).

    • Buna ziua! Pentru a beneficia de serviciile unui profesor de sprijin, fetita dvs trebuie sa aiba certificat de orientare scolara si profesionala. Profesorii de sprijin sunt arondati pe zone, in functie de scoala speciala de unde provin . Obtineti CEOS conform metodologiei(OPIS dosar CEOS la pagina de pe blog), astfel incat fetita dvs. sa beneficieze de ajutor incepand cu anul solar 2013-2014. In orice judet functioneaza comisia de expertita complexa la CJRAE. Acolo gasiti toate informatiile pentru a lua cea mai buna decizie.

  2. Nita Maria spune:

    Buna ziua!Sunt profesor de sprijin si ma intereseaza daca exista profesori de sprijin, din tara, carora li se acorda sporul de dirigentie?!

  3. ulici spune:

    Buna ziua! Baietelul meu are CEOS, in care se specifica in felul urmator , tip de deficienta : de limbaj (el este dislexic, disortografic si discalcul, IQ 90……suntem in clasa a 4 a ). Orientat spre scoala de masa cu structuri de sprijin , scolarizare in regim de zi . terapie logopedica .Asadar vin cu urmatoarele intrebari /nelamuriri .Prima ar fi structuri de sprijin inseamna = profesor de sprijin ,sau nu ? Doar terapia logopedica ce se recomanda se considera a fi „‘structura de sprijin” necesara si suficienta pentru copil dislexic ? Daca scoala are un total de „doar” 4 dosare CEOS (copii cu dificultati de invatare mai sunt ,cu siguranta !!! in scoala ) unde se decide ca acesti 4 copii nu au nevoie profesor intinerant ? Ca nu suntem suficient de” multi „pentru a primi profesor intinerant ? Care este legislatia care reglementeaza ( ingreuneaza /ca nu pot spune ca faciliteaza ), ajungerea unui profesor de sprijin la copii care au nevoie efectiv de prezenta lui in scoala ? ( Mai trebuie poate ,sa specific ca frecventam o scoala cu profil vocational , un liceu de arte. )
    CE ANUME putem face noi parinti , ca si anul trecut a fost aceeasi situatie ! Va multumesc !!

  4. Samartinean spune:

    Buna ziua.
    As avea nevoie de niste modele de planuri de lectie cu jocuri pt stimulare cognitiva si educatie psihomotrica sau de ideei in vederea sustinerii inspectiei de grad.
    Va multumesc!!!

  5. toma andreea spune:

    Buna tuturor. Anul acesta intru in invatamant si voi opta ori prof psihopedagog, ori prof sprijin. Imi poate spune cineva care este programul unui prof itinerant? Cate scoli i se dau? Participa la anumite sedinte din scoala? Multumesc

    • Programul profesorul de sprijin se face conform metodologie, jumatate de ore in clasa cu elevii, iar cealalta jumatate in sala de resurse. Numarul de scolii poate varia de la 2 la 7 in functie de nr. de elevi si de zona care trebuie acoperita.

  6. Samartinean Delia spune:

    Buna seara! Ma poate ajuta cineva cu un model de plan de servicii individualizat copletat dupa noile cerinte?
    Va multumesc!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.